De Alkmaarse IT-Week

Beschrijving

Duurzame innovatie: Nieuwer != Altijd Beter, en ‘hoe snel is te snel?’

Spreker: Tim Aardenburg, Product Manager Talentz bij Create.

Datum: maandag 22 maart om 16:00 uur.

Het concept innovatie heeft binnen de IT-wereld een bijna mythische omvang aangenomen. Iedereen claimt zijn of haar markt te revolutioneren en als het even kan maakt men door het gebruik van hun producten de wereld ‘een betere plek’.

Maar is deze ‘move fast and break stuff’-mentaliteit wel echt de beste manier van innoveren, of leidt het alleen maar tot producten die te snel – of juist te laat – op de markt komen, mensen die een burn-out krijgen en zogenaamde ‘eekhoornbrugoplossingen’?

In zijn talk pleit Tim voor het tweede, waarbij hij je ervan wil overtuigen dat door focus, overzicht en rust er op duurzamer wijze ontwikkeld kan worden, en dat de producten die hieruit voortkomen van hogere waarde zijn.

Vanuit zijn jarenlange ervaring als Product Manager bij verschillende IT-bedrijven, neemt Tim je mee in het onderwerp ‘duurzame innovatie’. Hij geeft voorbeelden uit de praktijk en vertelt je de do’s en – vooral ook – don’ts op dit vlak.

Meer over Tim:

De Heerhugowaardse Tim Aardenburg studeerde Bèta-gamma aan de Universiteit van Amsterdam, waarbij hij koos voor een specialisatie in Bedrijfskunde en een major in Natuurkunde. Al tijdens zijn studie maakte Tim kennis met de IT, toen hij bij het Alkmaarse IT-bedrijf SIM (Supply Chain Information Management) aan de slag ging. Hij werkte zich in vijf jaar tijd op tot BI-specialist, met een focus op het stuk tussen de IT en de business in.

Hierna maakte hij een uitstap naar het buitenland. Hij werkte 2,5 jaar als Product Manager bij GAN Integrity in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Sinds 2021 is Tim aan de slag gegaan bij Create, als Product Manager op het product TalentZ.

De kernkwaliteit van Tim is het bij elkaar brengen van klanten en ontwikkelaars en het vertalen van de verschillende benodigdheden van beiden. Een brug slaan tussen de techniek en de eindgebruiker, daar ligt zijn kracht. In zijn dagelijkse werk houdt hij vast aan zijn motto’s “Terug naar het fundament” en “Focus, overzicht en rust”. Het eerste aangezien bij jonge IT-bedrijven vaak heel hard wordt doorontwikkeld, waarbij de kern van het product vaak uit het oog verloren wordt, het tweede vanwege het feit dat de IT de een na meest stressvolle sector is om in te werken. Met een bloedgang ontwikkelen, hoge druk en veeleisende klanten eisen vaak hun tol bij de werknemer. Tim benadrukt dat je niet alles tegelijk aan moet willen pakken, maar één ding tegelijk.

TALK | Maandag om 16:00 | Duurzame innovatie: Nieuwer != Altijd Beter, en ‘hoe snel is te snel?’

Voor beginnende developers

Meetups, webinars, events en veel meer!

Meer toffe evenementen

Voor beginnende developers

Voor beginnende developers

Voor ervaren developers

Voor beginnende developers

8 maart 01:42

Schrijf je in voor de nieuwsbrief